pondělí 3. září 2012

Zpátky do školních lavic! Zvoní!

Hlavně nezaspat:)




Zpravidla se do školy chodilo prvního září. Dnes na tento den připadlo 3. 9. 2012 a každé dítko, by si přálo, aby se prázdniny vrátily na začátek. Bohužel to nejde…Určitě si říkáte, zase to zvonění, vstávání do školy, ten ne moc dobrý oběd ve školních jídelnách, žádné zlobení, spousta učení.
I já mám v živé paměti svůj první školní den. Blonďatá holčička s copánky, která poprvé zasedla do školní lavice a je tam dodnes… Uběhla druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá, sedmá, osmá, devátá třída a člověk se stal chytřejším, pracovitějším. S jasnou představou co by chtěl v životě dosáhnout, čím by chtěl být. Asi každý má jinou představu o svém budoucím zaměstnání. Vzpomeňme si, čím jsme chtěli být. Modelkami, zpěvačkami, astronautem, popelářem, paní učitelkou, veterinářem. Třeba se Janičce splní její sen být zpěvačkou nebo se Jakub stane policistou. Jedno, ale vím jistě, že všechny ty roky studia jsou pro nás výjimečné. Ptáte se proč? Formují nás, formují naši osobnost, náš růst, osobní rozvoj, budují nám lepší cestu života, cestu jedinou, výjimečnou. Cestu, která se neopakuje. Učme se, protože znalosti získané z vlastního života ať už z teorie či praxe ty nám nikdo nikdy nevezme!
 Proto bych všem žákům, studentům popřála hodně sil ke zvládnutí studia, protože z vlastní zkušenosti vím, že to není jednoduché a člověk potřebuje sílu, vytrvalost i naději. Ta přeci nikdy neumírá. Ať je nový školní rok něčím výjimečným, bez poznámek v žákovské knížce, s plnou hromadou pochval a samých jedniček. Ať jsou na vysvědčení samé krásné známky. A nezoufejte prázdniny jsou tu zase za rok..



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš čas a za Vaše komentáře, které díky nim jsou další motivací k psaní tohoto blogu. Lucie White Living