pondělí 17. února 2014

Únorové počasí

Hezké slunečné pondělí, 
Dnes bylo a je krásně:)) 
Jako na jaře! Těším se až nastane práce na zahradě. Až vytáhneme zahradní nábytek, slunečník a vše co k tomu patří.  Mám v plánu zahradní dekorování, bylinkovou zahrádku atd... Bedýnku už mám:)) Plánů a práce je vždycky dost a ještě víc pokud máte dům a zahradu:)) 
Ale neměnila bych, ani za nic! 


Dnes jsem toho stihla překvapivě opravdu hodně ... Ráno jsem smontovala zahradní stůl, který nám kurýr dneska přivezl. Provizorně jsem ho umístila do obýváku:)) Hold jsem byla zvědavá! Už se těším až ho umístíme na terasu! 






A taky jsem dnes stihla upéct  jablečné muffiny! 

Mějte hezké odpoledne 
A brzy opět tady:))

Lucie

12 komentářů:

  1. Tyy jo,Luci,
    tak mufinci vypadaji tedy luxusne,nechces hodit receptik??Jinak ja se taky tesim na jaro,ale ja to beru,ze uz stejne skoro je,nejradeji by jsem uz pracovala na zahrade a sazela.

    OdpovědětVymazat
  2. Kači nebudeš věřit, ale muffiny jsem měla hotové hned: V tomto jsem dost spěchala. Měla jsem čerstvá jablka tak jsem zvolila jablečné: Posílám recept- suroviny: 3 větší jablka, 150 g. polohr. mouky, 100 g špaldové mouky hladké, 1 lžička kakaa, 1 lž. skořice, 1 balíček kypřícího prášku, 2 vejce, 4 lž. oleje, 130 ml mléka, 120 g cukru. Smíchej mouky s kypřícím práškem, přidej kakao, skořici. V mixéru rozmíchej vece, mléko, olej a cukr a přidej k mouce s kypř. práškem. Poté nastrouhej jablka a přidej do směsi. Pekla jsem to na 180 - 200 stupňů takových 20- 30 minut. Já už se také těším na sázení především těch bylinek. L

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, už se to blíží:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko já už se tak těším:)) Právě na tu práci na zahradě:))

      Vymazat
  4. Luci,
    mluvíš mi z duše.
    Já v sobotu zasadila cibulky (nějak jsem na ně v listopadu zapomněla) a už plánujeme zahrádku, semínka rajčat, cuket, kedlubny a jahod nakoupeny.
    Nemůžu se dočkat. Na prsty od hlíny, otlačená kolena, snídaně venku pod paprsky slunce a poslouchat bzučení hmyzu a nasávat vůni čerstvé kávy, ranní rosy a rozkvetlých květů.
    Ráda bych viděla ten zahradní stůl :)
    Krásný den,
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na tu snídani se také těším. Já bych spíše chtěla zahradu více bezúdržbovou ( snad ta tráva nebude růst vysokým tempem:)) vidím to, že letos se žádné sázení zeleniny konat nebude. Ale co chci tak nasadím salát už kvůli želvě. Přemýšlím o nějakých pěkných květinách a keřích na terasu, ale vůbec nevím jaké ještě vysadím:)) A jelikož mám terasu, která je nezastřešená a, když venku prší je škoda být doma, tak bych uvítala i pergolu, ale to je hudba daleké budoucnosti. Snad se někdy dočkám, protože by se dalo krásně sedět i při dešti. A nemusela bych vše honem uklízet, aby něco nezmoklo:)) Prima den, Lucka

      Vymazat
  5. Luci už se taky těším na jaro a léto:)
    Zahrada je fajn máme u našich a to je pak ta největší pohoda:) Já se letos budu snažit udělat náš balkon ve stylu provence:) a též chci bylinný koutek, tak snad se zadaří, protože pěstování bylinek to je taky kapitola sama o sobě :D Zatím čerpám inspiraci, tak kdyby jsi o nečem věděla , ráda se nechám inspirovat a poradit:)

    OdpovědětVymazat
  6. Market balkón je taky fajn! Viděla jsem spousty inspirativních balkónů. Teď si mě inspirovala udělat o tom článek. Máš se na co těšit:)) Já bych bylinky mohla dát normálně do hlíny na zahradu, ale v bedýnce to bude stylovější dám si ji na terasu, kde chystám i nějaké dekorace. Bedýnku už tedy mám ještě koupit semínka a může se začít:)) Už se těším! Letos chci vypěstovat docela dost druhů bylinek včetně levandule:)) Plánů je dost snad se vše stihne, ale jsem si jistá, že jo! Hezký den, L.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé tak to se těším na článek :)
    Leb¨vanduli jsem zkoušela pěstovat i na zahradě, ale bohužel se nezadařilo:( ale zkusím ji do truhlíku.

    OdpovědětVymazat
  8. No já právě taky. Měla jsem ji doma a dala jsem ji ven a vůbec jsem neuspěla:)) Snad na podruhé!

    OdpovědětVymazat
  9. Taky už se moc těším na teplo a zeleno :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas a za Vaše komentáře, které díky nim jsou další motivací k psaní tohoto blogu. Lucie White Living